Завантаження

Кейс SEO просування стоматології, розкрутка стоматологічної клініки

До компанії Nektaryn, звернулась регіональна стоматологічна клініка, що спеціалізується на терапії, протезуванні, імплантології, хірургічній стоматології, ортодонтії та інших стоматологічних послугах. 

Завданням для просування було:  

  1. Збільшити органічний трафік 
  2. Зайняти у видачі топ 10 по основним запитам
  3. Збільшити кількість заявок

Внутрішня оптимізація сайту стоматології

Просування стоматології було продовжено після інших спеціалістів, що розробили новий дизайн та наповнили сайт новим контентом. Тому було вирішено почати зі збору семантики і виявлення можливих технічних проблем.

Після проведення технічного аудиту було виявлено ряд незакритих питань:

  • Дублювання основних сторінок послуг, тобто по дві однакові сторінки в різних категоріях, але з різними адресами сторінок. Наприклад, сторінка “Вініри”, була і у категорії “Естетична стоматологія” і “Протезування”. У змісті ми такі сторінки залишили, але обрали одну адресу для виведення таких сторінок.
  • Видалили усі тестові сторінки, що потрапили у видачу. Виправили усі 404 сторінки і посилання на сайті. На жаль, якщо не проведене достатньо ретельне тестування після розробки нового дизайну сайту, такі проблеми не рідкість. 
  • Додали мікророзмітку для сайту як для організації, так і для цін.
  • Попрацювали з блогом, додали усі потрібні EAT фактори, для ранжування сайту у видачі.
  • Виправили генеровану карту сайту. У ній були присутні сторінки, що закриті від індексації та деякі технічні сторінки. Таким чином у видачі був проіндексований деякий баласт таких сторінок, що заважали просуванню іншим сторінкам послуг.

Також після збору семантики виявили деякі сторінки, що не можуть відповідати на запити користувачів з пошуку. Наприклад, були присутні та оптимізовані під наступні назви сторінки як “Імплантація беззубих щелеп” чи “Пластика м'яких тканин”, що у результаті семантичного аналізу виявилось “Протезування на імплантах” та “Гінгівопластика”. Також виявили деякі прогалини у заголовках, контенті та метатегах, де не було використано основних ключових слів.

Робота з блогом стоматологічної клініки

Оскільки сайт уже був наповнений контентом, і ми провели певну оптимізацію сторінок послуг за рахунок нових мета тегів та заголовків, ми дали можливість пошуковикам обробити цю інформацію та почали працювати над розширенням низькочастотної семантики за рахунок блогу. 

Щомісяця ми збирали семантику та пропонували теми, що розкривають основні послуги з іншого боку, наприклад, “Цирконієві коронки на зуби, переваги та недоліки”

Після отримання блогом результатів, зрозуміли, що необхідно додати ще форму зворотного зв'язку, ціни на послуги клініки та ще додаткові теги на конкретні посадкові сторінки послуг клініки.

Аналітика

Попередніми оптимізаторами вже були встановлені лічильники, а також налаштовані цілі для відстеження кількості заявок та кліків по номерах телефонів. Проте тут також була зафіксована деяка неточність, що не дозволяла фіксувати всі заявки із сайту. Проблема полягала в тому, що було налаштовано відстеження лише по одному ідентифікатору форми, а форм на сайті було декілька у різних варіаціях, і ідентифікатори відрізнялись. Тому після виправлення цієї помилки кількість заявок зросла.

Зовнішнє просування стоматології

Ми відповідально ставились до просування за допомогою посилань, тому самостійно писали актуальні статті і вибирали відповідні майданчики для їх розміщення. Сайт уже мав деяку історію посилань, тому уникали дублювання майданчиків, а також стежили за анкорами.

Які лінки будували?

  • крауд-посилання (форуми, коментарі)
  • статейні посилання з трастових українських майданчиків (в основному ЗМІ) через біржі та аутрич (+/- 8 доменів/місяць)
  • Робили акцент саме на якість посилань, а не їх кількість.

Google My Business

Оптимізували представлення компанії у Google My Business, додали ціни і послуги до картки. Виправили помилки пов'язані з контактами та часом роботи.

Результат розкрутки стоматологічної клініки за пів року роботи

За 6 місяців розкрутки стоматологічної клініки ми досягли наступних показників. З 60 відвідувань на день до 160 на день по органіці, від 1600 до 4100 кліків на місяць. Це майже у 2,5 рази більше ніж на початку просування.

SEO просування стоматології від Nektaryn Agency

Збільшили кількість заявок від форм і кліків по телефону на 40%. На жаль, ми можемо фіксувати заявки лише з даних аналітики, ми не отримували додаткових даних від CRM системи клініки, оскільки на сайті є боти Telegram, Viber та WhatsApp, а також мобільні телефони, по яких не обов'язково клікнути, щоб зателефонувати. Тому, дані можуть бути оптимістичніші ще на кілька відсотків.