Завантаження

Чому інтернет-магазинам потрібен Google Shopping

В 2018 році в Україні було запущено сервіс Google Merchant Center, також відомий як Google Shopping. Це ще один інструмент, який допомагає продавцю і покупцю знайти один одного. З моменту запуску пройшов уже рік, а значить настав час поговорити про доцільність його використання.

Що таке Google Shopping?

Якщо коротко, то це візуальна реклама товарів на сайті Google. Як правило, вона містить фото, найменування і ціну товару, а також назви магазинів, де його можна придбати. Даний тип реклами працює на базі Merchant Center – інструменту, який дозволяє завантажувати дані про магазин і товари в Google і робить їх доступними для товарних оголошень і інших служб Google. Оголошення відображаються збоку або над результатами пошукової видачі.

Потенційний клієнт отримує можливість знайти необхідну річ по найкращій ціні, а продавець – показати товар лицем і збільшити продажі. Це аналог прайс-агрегатора, який демонструє добірку товарів з різних сайтів за запитом покупця. Google Shopping задовольняє одну з ключових потреб користувача, а саме – знайти товар по задовільній ціні якомога швидше. При цьому зникає потреба відкривати багато сайтів.

Переваги Google Merchant Center

  • Оплата відбувається тільки за кліки на рекламу.
  • 90% потенційних покупців, які бачать подібну рекламу, відвідують сайт.
  • Можна вказати щоденний ліміт для контролю витрат.
  • Допускається показ декількох оголошень від одного продавця.
  • Покупцям зручніше робити вибір, адже покупка вимагає мінімум дій.
  • Якщо ціна в вашому магазині нижче – можна легко конкурувати.
  • Сервіс не потребує роботи з ключовими запитами.
  • Наявність спеціальних інструментів для відстежування статистики і конверсії.

Налаштування Google Shopping: покрокова інструкція

Крок 1. Створення облікового запису в Google Merchant Center

В процесі необхідно вказати країну, назву магазину і посилання на нього. Після чого підтвердити право власності на ресурс.

Крок 2. Прив’язка облікового запису Merchant до аккаунту Google AdWords

Зв'яжіть Merchant з Google AdWords, надіславши запит на доступ і підтвердивши його в AdWords.

Крок 3. Створення фіда

Фід – це таблиця в форматі XML, де зберігаються дані про товари. Фід має обновлятись якщо не щоденно, то хоча б щотижнево. Вимоги до оформлення є в довідці Google. Після створення фіда потрібно пов'язати його з Google Merchant Center. Після модерації ви зможете бачити, скільки товарів активно, а скільки відхилено.

Крок 4. Налаштування кампанії

В аккаунті Adwords у вкладці «Кампанії» необхідно обрати опцію «Торгова кампанія». Після чого вказати необхідні дані: мета просування, ідентифікатор Google Merchant Center, країна, розклад показу реклами тощо. Самі оголошення створювати не потрібно – вони формуються автоматично на основі даних з фіда.

Примітка! Сайт, де представлені товари, повинен відповідати вимогам Google, інакше оголошення не пройдуть модерацію. Зокрема сайт має використовувати HTTPS, обов’язковою є наявність контактних даних, кошика з можливістю оплати товару онлайн, а також опису обміну і повернення товару.

Якщо у вас немає часу розбиратись з нюансами роботи Google Shopping, довірте це завдання веб-студії Nektaryn. Наші спеціалісти не лише проведуть всі необхідні налаштування, але і розроблять для вас ефективну маркетингову стратегію. Не нехтуйте Google Shopping, адже цей інструмент допомагає залучити більше відвідувачів на веб-сайт чи в офлайн-магазин, і як наслідок збільшити прибутки.