Завантаження

Shopping Tags в Instagram – інструмент для підвищення продажів

З кожним роком придбати щось через Instagram стає все простіше. Немало посприяла цьому поява Shopping Tags. Цей інструмент ідеально підійде для тих, хто хоче перетворити профіль в Instagram на прибутковий торгівельний майданчик.

Shopping Tags: що це?

Shopping Tags (торгові теги) – це спеціальні позначки на фото або відео, натискаючи на які, користувач отримує доступ до короткої інформації про товар і можливість перейти в інтернет-магазин, щоб здійснити покупку. Використання даного інструменту дозволяє:

  • підвищити ефективність рекламних постів;
  • збільшити конверсію за рахунок миттєвого переходу в інтернет-магазин;
  • залучити нових клієнтів;
  • зменшити кількість запитань про товар завдяки наявності в тезі необхідної інформації.

Використання Shopping Tags

Використовувати торгові теги можна як на фото, так і в Stories. Не варто переживати, що наявність Shopping Tags якось порушить композицію. Адже це всього лиш невелика позначка у вигляді «сумочки», розміщена в лівому нижньому куті зображення. Коли підписник натисне на фото або на спеціальну позначку, відкривається картка товару, де вказані ціна та найменування моделі. При кліці на картку товару відбувається перехід в магазин продавця.

Одна публікація може містити до 5 Shopping Tags. Оцінити ефективність торгових тегів допомагає статистика по кожному тегу, звідки можна дізнатися, які товари найбільш популярні, скільки людей перейшло в інтернет-магазин і скільки здійснило покупку.

Як підключити торгові теги?

Щоб отримати доступ до розміщення торгових тегів, необхідно:

  • мати активний бізнес-профіль, прив’язаний до магазину в Facebook;
  • реалізовувати фізичні товари;
  • встановити останню версію Інстаграм.

Створити магазин і керувати ним можна через акаунт на Facebook за допомогою платформ Shopify, BigCommerce або Business Manager. Якщо базові вимоги виконані, переходьте до наступних дій:

  • Створіть вкладку «Магазин» на бізнес-сторінці в Facebook. Для цього достатньо обрати в меню «Редагувати сторінку»>«Вкладки» > «Додати вкладку» > «Магазин»>«Створити магазин».
  • Магазин створено, тепер потрібно додати товар. Тиснемо відповідну кнопку і заповнюємо картку товару. Обов'язково потрібно додати фото, вказати назву і ціну. Опис заповнюється за бажанням.
  • Далі акаунт відправляється на перевірку. Якщо профіль відповідає вимогам – ви отримаєте доступ до розміщення торгових тегів. Перевірка може тривати від кількох днів до кількох тижнів.
  • Після завершення перевірки у вас з'являться торгові теги. Щоб їх використовувати, торкніться потрібного товару на обраному фото, натисніть «Відзначити товар» і виберіть потрібне найменування із запропонованого списку (список складається з каталогу вашого магазину на Facebook).

Після того, як ви відзначите товари на 9 публікаціях, в профілі з'явиться кнопка «В магазин». Натискаючи на неї, користувач зможе побачити всі пости з зазначеними товарами. Торгові теги можна встановити лише на тих продуктах, які знаходяться в каталозі прив'язаної Facebook-сторінки.

Shopping Tags робить придбання товарів через Instagram максимально простим і зручним. Цей інструмент усуває необхідність напряму зв’язуватись з продавцем і з'ясовувати питання щодо оплати та доставки. Подібний функціонал однаково вигідний, як продавцям, так і покупцям.