Завантаження

Хто швидше переконає вас купити побутову техніку певного виробника? Пряма реклама чи слова сусідки, захопленої широким функціоналом щойно придбаної техніки. Відповідь очевидна. Потенційний покупець швидше повірить тим, хто не отримує явної вигоди від продажу. Це і є головний принцип крауд-маркетингу.

Що таке крауд-маркетинг?

Крауд-маркетинг – просування бренду, товару чи послуги за допомогою розміщення коментарів на форумах, Q&A сайтах, в блогах, і соцмережах. Даний тип маркетингу називають партизанським, адже розкрутка відбувається не за рахунок прямої реклами, а завдяки відгукам та рекомендаціям користувачів.

Класичний крауд-маркетинг передбачає наступний алгоритм:

  • знаходимо свіжі обговорення;
  • реєструємо і прокачуємо новий акаунт;
  • аналізуємо проблеми користувачів;
  • публікуємо коментар з посиланням.

Не достатньо просто залишити посилання для здійснення покупки. Коментар повинен мати практичну цінність або вирішувати конкретну проблему. Інакше він може бути розцінений як спам. Слід спочатку влитися в обговорення і зацікавити користувачів. Тому необхідного ефекту можна досягнути лише при ручному розміщенні.

Переваги крауд-маркетингу

Покращення SEO-показників

Чим більше зворотних посилань веде на сайт, тим більш авторитетним він стає для пошукових систем. Крауд-посилання, які залишаються звичайними користувачами у вигляді рекомендацій, пошукові системи сприймають як природні. На відміну від класичних посилань, їх можна розміщувати необмежену кількість разів.

Створення позитивного іміджу

Якщо ви тільки недавно почали діяльність, то, найімовірніше, відгуків про ваш товар чи послугу мало або немає взагалі. В цьому випадку крауд-маркетинг дозволяє підштовхнути клієнтів до написання відгуку. Адже якщо вже розміщено кілька коментарів, то свій залишити простіше. Також даний інструмент підвищує впізнаваність бренду.

Притік цільового трафіку

Крауд-посилання, розміщені на правильно підібраних майданчиках, приведуть на сайт не просто випадкових користувачів, а цільових клієнтів. Якщо посилання розміщене ​​в потрібний час і в потрібному місці, то воно знатне привести на ваш сайт до 300 відвідувачів на добу.

Робота на тлі конкурентів

Якщо ваші конкуренти вже користуються даним інструментом, варто підібрати майданчики, де ще немає посилань на їхні ресурси. Та якщо ви впевнені, що ваш продукт кращий, можна сміливо розміщуватися на опрацьованих конкурентами сайтах.

3 фактори, що підвищать ефективність крауд-маркетингу

Орієнтованість на цільову аудиторію

За цим стоїть чітке розуміння того, ким є ваші потенційні клієнти. При визначенні цільової аудиторії враховуються такі параметри, як вік, стать, регіон проживання, платоспроможність тощо.

Релевантність майданчиків

При виборі майданчиків для розміщення важливо враховувати:

  • тематику самого майданчика і тематику на рівні обговорень;
  • показники трасту і спаму (траст демонструє, наскільки сайт авторитетний в очах пошукових систем, а спам визначає рівень засміченості сайту зовнішніми посиланнями);
  • трафік і відвідуваність майданчика;
  • активність користувачів.

Результат крауд-маркетингу залежить від доречності посилання.

Правдивість наданої інформації

Якщо учасники обговорення помітять невідповідність між постом та якістю продукції або послуги, то ніякого ефекту не буде. Навпаки, «сарафанне радіо» почне працювати проти свого творця. Звідси висновок, що даним способом варто просувати лише якісні товари і послуги.

Важливо! Бажаючи заощадити, деякі компанії замовляють автоматичне розміщення коментарів і посилань. Але в даному випадку ви ризикуєте потрапити під санкції пошукових систем.

Веб-студія Nektaryn надає послуги крауд-маркетингу. Наші спеціалісти не лише покращать впізнаваність вашого бренду, але і допоможуть підняти продажі. Перш ніж взятись за виконання замовлення, ми аналізуємо, наскільки ефективним буде крауд-маркетинг в конкретній ситуації. Успіх нашого клієнта – наш успіх, тому ми намагаємось зрозуміти, який метод просування принесе найкращі результати.